Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Uporablja se z namenom statistike obiska in izboljšanja delovanja.

Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Več o piškotkih.
Strinjam se
Ne strinjam se
Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji nakupov v spletni trgovini Medipak.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje ter na podlagi Zakona o elektronskem poslovanju ter drugih relevantnih zakonov in podzakonskih aktov.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje medipak.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Svetujemo, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, spletne trgovine ne uporabljajte. Uporabnik postane vsaka fizična ali pravna oseba, ki prek spletne trgovine odda naročilo ali se samo prijavi/registrira.

Ta spletna stran vsebuje informacije o izdelkih in storitvah ("Metasys, Revelar, Gymbox"), ki jih ponuja MEDIPAK d.o.o., Verovškova 58, 1000 Ljubljana in služi kot elektronska prodaja podjetja - spletna trgovina.

1. Registracija

•    Po trgovini lahko z lahkoto brskate in iščete tudi neregistrirani uporabniki, saj registracija v takem primeru ni obvezna.

•    Registracijo pa boste potrebovali v primeru nakupa, saj le tako lahko zagotovimo varno in pravilno poslovanje. Vsem kupcem, ki se bodo na naši spletni trgovini registrirali zagotavljamo, da bodo vneseni podatki varovani in se ne bodo uporabljali za noben drug namen razen za obdelavo vaših naročil!

2. Naročilo

Vsa naročila sprejemamo preko spletnega naročila, na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in preko telefona na 041 683 903

•    S klikom na gumb »Potrdite naročilo« se sklene kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem, kupec pa na svojo elektronsko pošto, ki jo je podal med registracijo, prejme potrdilo o sprejetem naročilu.

•    Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca enako.

Blago, naročeno v trgovini, gre na pot v najkrajšem možnem času – če je na zalogi po navadi še isti dan.

•    Naročeno blago pripravimo in odpošljemo v 1-3 delovnih dneh po prejemu naročila.

•    Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne delamo, zato se vsa sprejeta naročila v tem času, odpošljejo takoj prvi delovni dan za tem. 

•    Pošiljka običajno prispe že 1 dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni.

•    V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestil po elektronski pošti ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila.

Vsa sprejeta in nepreklicana naročila, ki jih bo kupec posredoval ponudniku preko elektronske pošte, telefona in preko spletne trgovine, se obravnavajo kot nepreklicna.

•    V primeru, da želite preklicati naročilo, to lahko storite v roku 1 ure po oddaji naročila, in sicer preko elektronske pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

3. Plačevanje

Ponudnik omogoča strankam/uporabnikom plačevanje na dva načina:

•    Po povzetju (pošiljko dostavi dostavna služba ali Pošta Slovenije)

•    Po ponudbi oziroma po predračunu, in sicer z nakazilom na račun ponudnika: MEDIPAK d.o.o., Verovškova ulica 58, 1000 Ljubljana, TRR SI 56 19100-0010277204.

4. Dostava

Dostavni stroški

Dostava pošiljk se opravlja preko Pošte Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem dostava izvedena bolj učinkovito.

Cene dostave:

•    Za naročila nad 50 EUR je dostava BREZPLAČNA.

•    Ob naročilu pod 50 EUR znašajo stroški pakiranja in dostave 3,50 EUR (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila).

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije. 

Storitev pošiljanja:

•    Pošta Slovenije za storitev pošiljanja zaračuna tudi stroške odkupnine, ki znašajo 0,96 EUR ali 1 % od vrednosti, ko je kupnina višja od 96,00 EUR.

•    V primeru plačila »Po predračunu« teh stroškov ni!

Čas dostave

•    Naročeno blago pripravimo in pošljemo naročniku v 1-3 delovnih dneh po prejemu naročila.

•    Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne delamo, zato se vsa sprejeta naročila v tem času, odpošljejo takoj prvi delovni dan za tem. 

•    Pošiljka običajno prispe že 1 dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni.

•    V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestil po elektronski pošti ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila.

•    Če vas ob obisku poštnega uslužbenca ne bo doma, vas bo pošiljka čakala na pošti 15 dni.

Za vse dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko: 041 683 903 ali pošljite elektronsko pošto na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

5. Cene

•    Vse cene na spletni strani so končne. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

•    Lahko se zgodi, da se morebitne spremembe podatkov ne popravijo pravočasno v spletni trgovini, vendar bomo kupca skušali pravočasno obvestili o morebitnih spremembah, ter mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

•    Ponudnik si pridružuje pravico do spremembe cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

•    S klikom na gumb »Potrdite naročilo« se sklene kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem, kupec pa na svojo elektronsko pošto, ki jo je podal med registracijo, prejme potrdilo o sprejetem naročilu. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca enako.

6. Vračilo in zamenjava blaga

Vsa sprejeta in nepreklicana naročila, ki jih bo kupec posredoval ponudniku v spletni trgovini preko elektronske pošte, telefona in preko spletne trgovine, se obravnavajo kot nepreklicna. V primeru, da želite preklicati naročilo, to lahko storite v roku 1 ure po oddaji naročila in sicer preko elektronske pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo (po 43.č členu ZVPot), »Ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nespremenjeni embalaži in originalno zapakirano, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, kamor želi, da se vrne plačilo.« Vračilo plačila bomo opravili v 7 delovnih dneh od prejema vrnjenega blaga.

(Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007)

7. Reklamacija

V primeru reklamacij nam lahko pišete na elektronski naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , pošiljke pa vrnite na naslov ponudnika, ki je naveden na računu. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino oziroma pošiljk, ki ne ustrezajo navedenim splošnim pogojem poslovanja. Vse stroške, povezane z vračilom blaga prevzame kupec, ki vrača blago. Čas za vračilo blaga poteče v 30 dneh po potrditvi prejetja obvestila o nameravanem vračilu blaga.

Reklamacija je upravičena, če je bilo kupcu dobavljeno blago s stvarno napako, če blago nima lastnosti, kot jih je prodajalec izrecno obljubil, oziroma če je bilo kupcu poslano blago, ki ne ustreza oddanemu naročilu.

•    Izdelki, ki jih vračate, morajo biti zapakirani v originalni embalaži, v originalni količini in priložena mora biti kopija računa.

•    Zaradi narave izdelkov, se odprte tablice s kapsulami ne morejo vrniti oziroma zamenjati.

8. Varovanje osebnih podatkov

•    V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov se podjetje MEDIPAK d.o.o. zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine.

•    Za točnost vnesenih podatkov, ki jih je uporabnik pri registraciji v spletno trgovino navedel, ne odgovarjamo, zato je za varovanje osebnih podatkov odgovoren tudi uporabnik sam.

•    Za primere zlorab in vdorov v računalniški sistem ne prevzemamo nobene odgovornosti.

•    Upravitelj spletne trgovine bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega in oglasnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo v primeru nejasnosti naročila.

•    Strankam/uporabnikom se vedno daje možnost izbire o uporabi njihovih podatkov, vključno z možnostjo, da sami odločijo, ali naj se njihovo ime odstrani s seznama, ki se uporablja za tržne kampanje.

•    Vsi navedeni podatki so strogo zaupni in so dostopni le tistim delavcem, ki potrebujejo te informacije za opravljanje svojih nalog.

•    Vsi zaposleni in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje pravice do zasebnosti.

9. Pravno obvestilo

Vsa vsebina, ki je objavljena na tem spletnem mestu, je last podjetja MEDIPAK d.o.o. in je zaščitena z Zakonom o avtorskih pravicah, zato je brez dovoljenja podjetja nihče ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez predhodnega pisnega dovoljenja. 

10. Spletna trgovina Medipak.si

Spletna stran www.medipak.si je last podjetja MEDIPAK d.o.o., ki spletno stran tudi upravlja. Trudimo se, da na spletni strani objavljamo le prave in pravočasne (ažurne) podatke, vendar ne moremo zagotavljati točnosti in zanesljivosti čisto vseh objavljenih podatkov. Pridržujemo si tudi pravico do vsebinskih in drugih sprememb na spletnem mestu. Za posledice, nastale zaradi uporabe informacije, objavljenih na tej spletni strani, ne prevzamemo nobene odgovornosti. Vsa mnenja, podatki in »predlogi« podani na tej spletni strani so zgolj informativni in niso namenjeni zdravljenju bolezni in diagnosticiranju, prav tako ne morejo nadomestiti klasičnega zdravljenja, zdravnikovega mnenja in zdravila na recept. Svetujemo, da se pred vsako uporabo izdelkov še posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom. Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Z uporabo tega spletnega mesta obiskovalec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja. 

11. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

12. Upravitelj trgovine

MEDIPAK

prodaja in svetovanje, d.o.o.

Verovškova ulica 58

1000 Ljubljana

E-MAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TELEFON: 041 683 903

Osnovni podatki:

Davčna št.: 53621158

Matična št.: 6243096000

TRR: SI56 19100-0010277204 (odprt pri DBS d.d.)

 

Gymbox video